Zelf de baan vinden die bij je past

Als coach begeleid ik je als je zoekend bent naar een nieuwe uitdaging of baan. Doel van de loopbaancoaching is dat je inzicht krijgt in je persoonlijke waarden, interesses en mogelijkheden op werkgebied. Samen verbinden we dit inzicht aan een bestaande of toekomstige functie. Ook werken we aan het omgaan met stress en een mogelijke burn-out, zodat je meer energie en een heldere focus krijgt.

Situaties die vragen om loopbaanbegeleiding:

paarsJe wilt ‘wat anders’, maar je weet niet goed waar je moet beginnen

paarsJe voelt dat je niet meer op je plek zit en zoekt naar een alternatief

paarsJe hebt zelf je baan opgezegd of je hebt ontslag gekregen

paarsJe wilt onderzoeken of je met je opleiding wel het juiste werk doet

Mijn uitgangspunt is dat jij zelf de baan vindt die bij je past. Ik begeleid je bij het vinden van de rode draad in je werkende leven tot nu toe: je bijdragen, successen en kwaliteiten. Daarnaast vraag jij feedback aan de mensen die voor jou belangrijk zijn in je privé en werk. Dit persoonlijke onderzoek geeft je zicht op dat wat jou motiveert in je werk, je zogenoemde ‘waarden’. Je komt erachter waar je energie van krijgt en wat je energie kost. In welke omgeving en team je het liefste werkt, wat jouw rol binnen dat team is en welke ambities je hebt. Op basis van dit profiel ga je op zoek naar leuke advertenties en benut je jouw eigen netwerk om dat uit te breiden en gesprekken te voeren. Als je wilt, help ik je bij het voorbereiden van de sollicitatiegesprekken. Regelmatig zet ik vragenlijsten in om zicht te krijgen op je aanpak, kwaliteiten en ontwikkelpunten.

Werkwijze

Elk traject begint met een intakegesprek waarin we jouw coachvraag vaststellen. We kijken of we bij elkaar passen en bespreken de werkwijze. Ook maken we een inschatting van het aantal sessies dat nodig zal zijn. Elke sessie duurt maximaal 1,5 uur. Mijn ervaring is dat vijf tot zeven gesprekken voldoende zijn om erachter te komen wat je wilt en welke baan daarbij past.