Stress (spanning) hoort bij het leven en is gezond. Een examen, optreden, sollicitatiegesprek of andere belangrijke gebeurtenis, roepen spanning op die daarna vanzelf weer verdwijnt. Maar teveel én voortdurende spanning veroorzaken mentale en fysieke klachten. Als je daar ‘verkeerd’ mee omgaat raak je overbelast. In het uiterste geval kun je overspannen of burn-out (opgebrand) raken. Je voelt je lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput.

Als je burn-out bent heb je iemand nodig die begrijpt wat er aan de hand is. Iemand die met je meedenkt en je helpt verantwoorde beslissingen te nemen. Die je kan adviseren over wat te doen en te laten, omdat je het zelf niet meer weet. Zeker in de beginfase van het herstel heb je dat nodig. Omdat het je helpt je snel wat beter te voelen.

Situaties die vragen om coaching

paarsIk heb steeds vaker ruzie thuis en maak me om alles druk

paarsHet wordt me allemaal teveel, ik ga me terug trekken

paarsIk twijfel of ik mijn vakgebied nog wel leuk genoeg vind

paarsPersoonlijk leiderschap

paarsMijn werk kan ik nog maar met veel moeite af krijgen

paarsIk heb minder plezier met collega’s, mijn lontje wordt korter

paarsIk maak vaker fouten en probeer alle ballen in de lucht te houden

Werkwijze

Bij de start van coaching vul je een vragenlijst in. Jouw antwoorden maken duidelijk waar de begeleiding over moet gaan. Halverwege en/of aan het einde van het traject vul je deze lijst opnieuw in zodat we de ontwikkeling kunnen volgen.

Als je vooral fysiek uitgeput bent omdat je roofbouw hebt gepleegd zal de begeleiding eerst vooral daarop gericht zijn: weer tot rust komen en de energie in balans brengen. Het is effectief bewezen en wetenschappelijk onderbouwd dat herstel van stress en burn-out begint bij het herstel van het lichaam.

www.csrcentrum.nl

Lees hier het artikel over ..