Burn-out begeleiding gericht op fysiek herstel

Als je een fijne coach zoekt die je op warme en deskundige manier begeleidt bij je burn out dan ben je bij Simone zeker aan het goede adres. Ik vond het zelf best lastig om de juiste burnout begeleiding te vinden. De huisarts verwees mij naar een psycholoog, maar daar was ik vooral cognitief aan het werk, terwijl burn out ook een fysiek herstelproces vraagt. Simone geeft veel aandacht en ruimte voor het fysieke herstel, voordat je meer gaat kijken naar bijvoorbeeld patronen in gedrag die je zou kunnen veranderen. Voor mij was dit de juiste aanpak, waardoor ik gezond en misschien zelfs sterker uit de burn out ben gekomen. Naast de benodigde expertise straalt Simone veel rust uit. Zij is duidelijk zeer ervaren en past de inhoud van de coachingssessie altijd aan op basis van wat je op dat moment nodig hebt.  Naast dit alles is Simone ook gewoon een fijn mens met een warme persoonlijkheid. Dankjewel!
Sharon, yoga docent en coach, 2021

Voor mij een mooie kennismaking met de mindfulness!

De 8 weekse cursus is goed opgezet met een mooie balans tussen oefeningen en praktijk alsook nuttige achtergrondinformatie. Simone zorgt voor een goede vertaalslag van de toepassing van de mindfulness naar de dagelijkse praktijk. Ik vind Simone een prettig persoon, zeer betrokken, aandachtig, vriendelijk en zij straalt rust en vertrouwen uit. Zij weet de goede vragen te stellen en zorgt voor een veilige en open sfeer in de groep. Ik ben blij dat ik deze mindfulnesstraining heb gedaan bij Simone. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar wat meer rust en ruimte in z’n hoofd tijdens en naast de drukte van de huisartspraktijk. Nienke, 2020

Automatische piloot doorbreken met handvatten voor in de huisartsenpraktijk

Bedankt voor de fijne cursus waar ik o.a. leerde handelingen met aandacht te doen, automatische piloten te doorbreken en om te gaan met stressvolle situaties. Simone is een fijne docent en begeleidt de cursus op een prettige, natuurlijke manier. Veel handvaten om in de (huisartsen-) praktijk te gebruiken! Katrien, 2020

Mindfulnesstraining vertaald naar mijn praktijk als huisarts

Voor mij een mooie kennismaking met de mindfulness! De 8 weekse cursus is goed opgezet met een mooie balans tussen oefeningen en praktijk alsook nuttige achtergrondinformatie. Simone zorgt voor een goede vertaalslag van de toepassing van de mindfulness naar de dagelijkse praktijk. Ik vind Simone een prettig persoon, zeer betrokken, aandachtig, vriendelijk en zij straalt rust en vertrouwen uit. Zij weet de goede vragen te stellen en zorgt voor een veilige en open sfeer in de groep. Ik ben blij dat ik deze mindfulnesstraining heb gedaan bij Simone. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar wat meer rust en ruimte in z’n hoofd tijdens en naast de drukte van de huisartspraktijk. -Nienke

De vorm van mindfulness die bij mij past

Door de cursus ben ik er aan herinnerd meer rust in mijn leven in te bouwen. Niet steeds in de hoogste versnelling te staan. Ik ben minder bezig met de verwachtingen van anderen. Simone zorgde direct voor een veilig groepsgevoel. Daarnaast hield ze ook de individuele behoeften in de gaten. Ze stimuleerde mij om een vorm te vinden die bij mij past. Dankjewel Simone!  

Mindfulness in mijn dagelijks leven en huisartspraktijk

Enkele jaren geleden volgde ik al de basiscursus mindfulness bij het Centrum voor Mindfulness. Dit was een prettige ervaring, maar ik merkte dat ik mindfulness in de drukte van het leven als huisarts met een jong gezin moeilijk kon toepassen. Zodoende heb ik de cursus bij Simone gevolgd, specifiek voor huisartsen. Hoewel de basis mij dus al bekend was, was het een zeer waardevolle ervaring. De cursusavonden en de stiltedag vonden plaats in een ontspannen en veilige sfeer. Simone heeft veel ervaring als coach voor medici en zodoende sloot de cursus extra goed aan op onze groep. Door het uitwisselen van ervaringen met collega huisartsen en de kennis van Simone lukte het beter om de mindfulness toe te passen in het dagelijks leven en de dagelijkse praktijk. Een aanrader voor elke (huis)arts die met meer aandacht en opmerkzaamheid door het leven wil gaan!

Waar sta ik en wat wil ik verder?

Ik kende Simone al van de huisartsopleiding aan de VU. Zo kwam ik bij haar terecht, toen ik op een bepaald punt in mijn carriere een coach nodig had. Door haar professionele, maar zeker ook persoonlijke aanpak, ben ik er weer boven op gekomen. Niet alleen tijdens mijn werk merk ik dat ik veel aan de coaching van Simone heb gehad, maar zeker ook in het dagelijks leven. En dat is wat de gesprekken met Simone zo fijn maakt. Nu de gesprekken voorbij zijn en het weer goed gaat met mij, overweeg ik zeker om jaarlijks een gesprek te hebben met Simone. Om kritisch te kijken waar ik nu sta, hoe ik daar ben gekomen, wat mijn toekomst beeld is en mijn valkuilen zijn. Kortom ik raad Simone iedereen aan! Maartje, huisarts

Er was iets anders aan de hand..

Ik merkte dat ik behoefte had aan loopbaancoaching, en zo ben ik bij Simone terecht gekomen. Haar site sprak mij erg aan en ik had het idee dat ik bij haar aan het juiste adres was met mijn probleem. Dat bleek ook absoluut zo te zijn, al lag mijn probleem een beetje anders dan ik in eerste instantie dacht. Simone heeft hier binnen een aantal gesprekken doorheen geprikt, althans, zij heeft mijn denkproces op een rustige en prettige manier begeleid waardoor ik uiteindelijk ook zelf tot dat inzicht kwam. Simone is een ontzettend warme en betrokken coach en stelde de juiste vragen, ik vond het heel prettig om met haar te praten! Ik heb heel veel aan onze sessies gehad, bedankt!!
Arts-assistent

Stellen van de juiste vragen

Met een scherp observatievermogen en stellen van de juiste vragen, heeft Simone mij een breder zicht gegeven in wat voor mij belangrijk is om goed te functioneren het werk. Het benoemen van externe, maar ook intrinsieke factoren, die daarvoor relevant zijn, bieden mij handvatten, die me van waarde zijn en hopelijk blijven. Dit alles vond plaats in een open, vertrouwelijke en fijne sfeer, waarvoor dank.  
Arts-assistent Kindergeneeskunde

Het nut van supervisie voor het begin traject als maten in een huisartspraktijk

Van collega’s hoorden we het nut van supervisie voor het begin traject als maten in een huisartspraktijk. Preventief zeg maar. Wij kenden Simone van de VU huisartsopleiding en vonden haar al een fijn mens, prettig in omgang en analytisch scherp. Daarbij komt ze uit een huisartsgezin en dat geeft haar psycholoog zijn en eigen kijk op ons werk. Ze kent goed de ins and outs van ons vak. Zeer kundig komt ze tot de kern van de zaak. Soms wijst ze je erop en soms laat ze je het zelf ontdekken. Prachtig vind ik dat. De kunst van analyse waarbij er zoveel variabelen zijn en zoveel emoties.
Wendy Wolfe, huisarts,
Gezondheidscentrum Zuiderkogge 2017

Een begeleider die mee op reis gaat

Simone is een begeleider die met je op reis gaat. In haar backpack is een groot vak gereserveerd voor ervaring waar ze onuitputtelijk toepasbare tips uit haalt. De basis van de backpack wordt gevormd door haar kennis, zij blijft zich nascholen en brengt veel verschillende (gespreks/intervisie) technieken in. Bovenop de kennis en ervaring ligt haar interesse in mensen, ze is nieuwsgierig en vraagt door. Tot slot is zij gewoon een leuk mens en daarmee een uitstekende reisgenoot!  
Nynke,
Huisarts 2016

Ik doe mijn werk weer met plezier

“In een aantal gesprekken met Simone kreeg ik inzicht in mijn eigen aandeel van waar ik in mijn praktijk tegen aan liep. Ze leerde mij hoe ik problemen op een andere manier kan benaderen. De betrokkenheid en aandacht van Simone hebben mij enorm geholpen. Ik doe mijn werk weer met veel plezier en maak keuzes die mij meer energie opleveren.”
Folkert Hoekstra, huisarts 2016

Concreet, praktijkgericht, to the point, kritisch

Simone heeft onze intervisiegroep van vijf jonge managers een jaar lang begeleid. De onderwerpen droegen wij zelf aan en Simone zorgde er voor dat we deze op een gestructureerde manier analyseerden. Simone heeft hierbij een heel scala aan methoden en technieken om tot de kern van de zaak te komen en niet te verzanden in meningen en gedachten over een onderwerp. De sessies hadden hierdoor veel effect en meer resultaat dan wanneer wij vol enthousiasme een onderwerp alleen met elkaar hadden besproken. Kernwoorden: concreet, praktijkgericht, to the point, kritisch.
,
Managers ProjectManagementBureau Amsterdam 2012

Direct, doortastend en praktisch

Ik heb door deelname aan een cursus, kennisgemaakt met Simone. Nadat ik enige tijd als leidinggevende werkzaam was, had ik de behoefte om gecoacht te worden. Ik dacht gelijk aan Simone en heb haar benaderd. Ze is direct, eerlijk en doortastend, op een hele goede, aangename manier. Ze zet je aan het werk en is zeer praktisch. Inmiddels heb ik ook een medewerker door haar laten coachen. Ook dit is zeer goed bevallen. Hij heeft onder andere zijn eigen manier van aansturen ontdekt en spreekt medewerkers nu op een goede manier aan. Kortom, ik kan Simone echt iedereen aanraden!
Cora Doppenberg teamleider,
Bureau Erfpacht Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam 2013

Duidelijk, nuchter en praktisch

Via een training kwam ik in contact met Simone. Haar prettige manier van contact (vriendelijk, maar ook duidelijk en nuchter) maakten direct dat ik de coachingsvraag die ik later had bij haar wilde neerleggen. Inmiddels heb ik met haar hulp meer stevigheid en tegelijkertijd rust gevonden in mijn dagelijks werk en leven. Simone helpt je op een aangename, energieke manier verder waar je zelf soms te weinig afstand kunt nemen. Ik denk met veel plezier aan onze gesprekken terug!
,
Manager bij gemeente Amsterdam 2014

Intervisie gestructureerd en diepgang

Simone begeleidt nu voor het derde jaar onze huisartsen-intervisie groep tot grote tevredenheid. De bijeenkomsten zijn, door haar aanwezigheid, gestructureerd, hebben diepgang, er bestaat een goede balans tussen emoties en ontspanning en een ieder komt aan bod. De bijeenkomsten hebben een kop en staart, geen theekransje en er is goede time-management. Al met al zeer professionele begeleiding, een aanrader voor intervisie groepen!
Anouk Meijer,
huisarts 2014

Coaching in sfeer van vertrouwen met juiste vragen

Simone heeft naar alle tevredenheid mijn coachingstraject begeleid. Ze wist mij snel op mijn gemak te stellen en creëerde een sfeer van vertrouwen, dit is wat mij betreft de basis voor individuele coaching. Voor de zoektocht naar je knelpunten én je krachten ben jezelf aan zet, Simone faciliteert dit proces door scherpe analyses en de juiste vragen te stellen. De persoonlijke begeleiding van Simone heeft mij zowel zakelijk als privé vooruit geholpen, daar pluk ik nog dagelijks de vruchten van.
Peter,
planningsadviseur 2015