Persoonlijke ontwikkeling

Geworteld in de gezondheidszorg maakte ik in 1998, na afronding van de studie psychologie, de stap naar de consultancy als adviseur bij Gooi Consult. Later werd Berenschot mijn werkgever. Ik raakte er van overtuigd dat het voor iedereen mogelijk is om ook in drukke en lastige situaties ontspannen te werken, meer te bereiken en meer te genieten. Daarom ben ik coach geworden. In 2006 besloot ik mijn ervaringen als psycholoog, adviseur, trainer, coach en supervisor te bundelen in mijn eigen bedrijf ‘Simone van den Hil, Coaching en Training’. Ik voltooide diverse opleidingen en trainingen, zoals ‘Persoonlijke Begeleiding’ leidend tot Master Practitioner NLP, ‘Familieopstellingen’ en trainingen op het gebied van communicatie, persoonlijke effectiviteit en coaching.

Motivatie

Mijn passie ligt bij de ontwikkeling van mensen. Een leven lang leren is voor mij inspirerend en verrassend. Ik vind het fantastisch om te zien hoe mijn klanten leren handelen vanuit hun hart. Dat ze doen wat ze echt willen, in plaats van dat wat ze denken te moeten doen. Het is bijzonder om te zien hoe mensen groeien naar een goed evenwicht tussen verstand en emotie. Kernwoorden die mijn begeleiding typeren zijn: ‘vertrouwen’, ‘transparantie’, ‘goed voor jezelf zorgen’ en ‘persoonlijk leiderschap’.

Als coach en trainer ben ik toegankelijk en direct, persoonlijk en zakelijk, pragmatisch en intuïtief. Ik kan confronteren met respect. Door mijn logische en analytische manier van denken worden ‘hoofd- en hartzaken’ helder. Concentratie en focus weet ik af te wisselen met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

Ervaring

Door de ervaringen in mijn rol als echtgenote, moeder, vriendin, collega en zelfstandig ondernemer ontdek ik steeds weer iets nieuws over mezelf. Deze persoonlijke oogst komt ten goede aan mijn professionele kwaliteit bij het begeleiden van anderen. Vanwege mijn eigen arbeidsverleden heb ik gemakkelijk aansluiting met klanten uit de gezondheidszorg, het onderwijs en overheid. Ik versta de context en kan goed het verschil zien tussen omgevingsinvloeden en eigen invloeden.

Sinds december 2016 ben ik stresscoach en partner bij het Centrum voor Stress Reversal https://www.csrcentrum.nl

Ik ben gecertificeerd coach Cedeo en lid van de Landelijke Vereniging voor Supervisie en andere Begeleidingsvormen. Dat betekent dat ik werk volgens de gedragscode van de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching). Ook werk ik vanuit de ethische code die is opgesteld door de ethische commissie van Phoenix Opleidingen.

Daarnaast ben ik aangesloten bij de vereniging van Coaches voor Medici; Coaches voor Medici en van 2013-2021 bestuurslid geweest van deze organisatie. . Ik ben docent in het register van het CRKBO (onderwijsregister), dit maakt een aantal van mijn diensten BTW-vrij.

Tevens ben ik NHG-gespreksleider visitatie huisartsen en gespreksleider EIF voor SO.