Burn-out begeleiding gericht op fysiek herstel

Als je een fijne coach zoekt die je op warme en deskundige manier begeleidt bij je burn out dan ben je bij Simone zeker aan het goede adres. Ik vond het zelf best lastig om de juiste burnout begeleiding te vinden. De huisarts verwees mij naar een psycholoog, maar daar was ik vooral cognitief aan het werk, terwijl burn out ook een fysiek herstelproces vraagt. Simone geeft veel aandacht en ruimte voor het fysieke herstel, voordat je meer gaat kijken naar bijvoorbeeld patronen in gedrag die je zou kunnen veranderen. Voor mij was dit de juiste aanpak, waardoor ik gezond en misschien zelfs sterker uit de burn out ben gekomen. Naast de benodigde expertise straalt Simone veel rust uit. Zij is duidelijk zeer ervaren en past de inhoud van de coachingssessie altijd aan op basis van wat je op dat moment nodig hebt.  Naast dit alles is Simone ook gewoon een fijn mens met een warme persoonlijkheid. Dankjewel!
Sharon, yoga docent en coach, 2021

Voor mij een mooie kennismaking met de mindfulness!

De 8 weekse cursus is goed opgezet met een mooie balans tussen oefeningen en praktijk alsook nuttige achtergrondinformatie. Simone zorgt voor een goede vertaalslag van de toepassing van de mindfulness naar de dagelijkse praktijk. Ik vind Simone een prettig persoon, zeer betrokken, aandachtig, vriendelijk en zij straalt rust en vertrouwen uit. Zij weet de goede vragen te stellen en zorgt voor een veilige en open sfeer in de groep. Ik ben blij dat ik deze mindfulnesstraining heb gedaan bij Simone. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar wat meer rust en ruimte in z’n hoofd tijdens en naast de drukte van de huisartspraktijk.

Nienke, 2020

Mindfulnesstraining vertaald naar mijn praktijk als huisarts

Voor mij een mooie kennismaking met de mindfulness! De 8 weekse cursus is goed opgezet met een mooie balans tussen oefeningen en praktijk alsook nuttige achtergrondinformatie. Simone zorgt voor een goede vertaalslag van de toepassing van de mindfulness naar de dagelijkse praktijk. Ik vind Simone een prettig persoon, zeer betrokken, aandachtig, vriendelijk en zij straalt rust en vertrouwen uit. Zij weet de goede vragen te stellen en zorgt voor een veilige en open sfeer in de groep. Ik ben blij dat ik deze mindfulnesstraining heb gedaan bij Simone. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar wat meer rust en ruimte in z’n hoofd tijdens en naast de drukte van de huisartspraktijk.

-Nienke

De vorm van mindfulness die bij mij past

Door de cursus ben ik er aan herinnerd meer rust in mijn leven in te bouwen. Niet steeds in de hoogste versnelling te staan. Ik ben minder bezig met de verwachtingen van anderen. Simone zorgde direct voor een veilig groepsgevoel. Daarnaast hield ze ook de individuele behoeften in de gaten. Ze stimuleerde mij om een vorm te vinden die bij mij past. Dankjewel Simone!

 

Mindfulness in mijn dagelijks leven en huisartspraktijk

Enkele jaren geleden volgde ik al de basiscursus mindfulness bij het Centrum voor Mindfulness. Dit was een prettige ervaring, maar ik merkte dat ik mindfulness in de drukte van het leven als huisarts met een jong gezin moeilijk kon toepassen. Zodoende heb ik de cursus bij Simone gevolgd, specifiek voor huisartsen. Hoewel de basis mij dus al bekend was, was het een zeer waardevolle ervaring. De cursusavonden en de stiltedag vonden plaats in een ontspannen en veilige sfeer. Simone heeft veel ervaring als coach voor medici en zodoende sloot de cursus extra goed aan op onze groep. Door het uitwisselen van ervaringen met collega huisartsen en de kennis van Simone lukte het beter om de mindfulness toe te passen in het dagelijks leven en de dagelijkse praktijk. Een aanrader voor elke (huis)arts die met meer aandacht en opmerkzaamheid door het leven wil gaan!

Waar sta ik en wat wil ik verder?

Ik kende Simone al van de huisartsopleiding aan de VU. Zo kwam ik bij haar terecht, toen ik op een bepaald punt in mijn carriere een coach nodig had. Door haar professionele, maar zeker ook persoonlijke aanpak, ben ik er weer boven op gekomen. Niet alleen tijdens mijn werk merk ik dat ik veel aan de coaching van Simone heb gehad, maar zeker ook in het dagelijks leven. En dat is wat de gesprekken met Simone zo fijn maakt. Nu de gesprekken voorbij zijn en het weer goed gaat met mij, overweeg ik zeker om jaarlijks een gesprek te hebben met Simone. Om kritisch te kijken waar ik nu sta, hoe ik daar ben gekomen, wat mijn toekomst beeld is en mijn valkuilen zijn. Kortom ik raad Simone iedereen aan!

Maartje, huisarts

Er was iets anders aan de hand..

Ik merkte dat ik behoefte had aan loopbaancoaching, en zo ben ik bij Simone terecht gekomen. Haar site sprak mij erg aan en ik had het idee dat ik bij haar aan het juiste adres was met mijn probleem. Dat bleek ook absoluut zo te zijn, al lag mijn probleem een beetje anders dan ik in eerste instantie dacht. Simone heeft hier binnen een aantal gesprekken doorheen geprikt, althans, zij heeft mijn denkproces op een rustige en prettige manier begeleid waardoor ik uiteindelijk ook zelf tot dat inzicht kwam. Simone is een ontzettend warme en betrokken coach en stelde de juiste vragen, ik vond het heel prettig om met haar te praten! Ik heb heel veel aan onze sessies gehad, bedankt!!
Arts-assistent

Stellen van de juiste vragen

Met een scherp observatievermogen en stellen van de juiste vragen, heeft Simone mij een breder zicht gegeven in wat voor mij belangrijk is om goed te functioneren het werk. Het benoemen van externe, maar ook intrinsieke factoren, die daarvoor relevant zijn, bieden mij handvatten, die me van waarde zijn en hopelijk blijven. Dit alles vond plaats in een open, vertrouwelijke en fijne sfeer, waarvoor dank.

 

Het nut van supervisie voor het begin traject als maten in een huisartspraktijk

Van collega’s hoorden we het nut van supervisie voor het begin traject als maten in een huisartspraktijk. Preventief zeg maar.
Wij kenden Simone van de VU huisartsopleiding en vonden haar al een fijn mens, prettig in omgang en analytisch scherp. Daarbij komt ze uit een huisartsgezin en dat geeft haar psycholoog zijn en eigen kijk op ons werk.
Ze kent goed de ins and outs van ons vak. Zeer kundig komt ze tot de kern van de zaak. Soms wijst ze je erop en soms laat ze je het zelf ontdekken. Prachtig vind ik dat. De kunst van analyse waarbij er zoveel variabelen zijn en zoveel emoties.